16 Eylül 2012 tarihi ile birlikte final sürüm IOS 6 gelmiş bulunmakta. IOS 6 ile gelen özellikler ise aşağıdaki gibi.
Siri
Apple’ın ilk
olarak sadece iPhone 4S’e sunduğu Siri, yani bireysel asistanımız, iOS 6 ile
daha da yetenekli hale geliyor. Fakat Siri ile ilgili en önemli gelişme, artık
Yeni iPad’e de çalışıyor oluşu. Maalesef iPhone 4 veya iPad 2 gibi eski
modellere Siri desteği halen yok.
Facebook Entegrasyonu
Apple, Facebook ile yakın çalışarak benzer entegrasyonu iOS 6′ya da getirmiş. iOS 6′da Facebook entegrasyonu da, Twitter’da olduğu gibi Ayarlar menüsü altındaki Facebook seçeneği kullanılarak yapılıyor.
iPad Saati
iPad sahiplerinin gayet iyi bildiği gibi iPad’lerde iPhone’larda olduğu gibi standart olarak bir Saat/Alarm uygulaması bulunmuyor. Apple, iPad kullanıcılarından gelen talepleri dikkat almış olacak ki iOS 6 ile iPad’lere gayet şık bir saat eklemiş.
Yeni Telefon Özellikleri
iOS 6 ile sürümü ile birlikte Telefon uygulamasınının özellikle çağrı reddetme özelliklerini adam etmiş. Bu yeni sürümde artık bir çağrı geldiğinde karşımıza sadece “Reddet” veya “Cevapla” seçenekleri değil, bunların yanında aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Mesaj ile Yanıtla” ve “Daha Sonra Anımsat” seçenekleri çıkıyor.Rahatsız Etme
Ayarlar menüsü altındaki “Rahatsız Etme” seçeneğini kapattığımızda da artık bizi arayanlara telefonumuz meşgulmüş gibi gözüküyor ama telefonumuz hiç çalmıyor. Sadece Cevapsız Çağrı kaydı oluşuyor. Bu sayede gecenin bir yarısında olur olmaz bir zamanda gelen mesaj, bildirim ve telefonlardan kurtulmuş oluyoruz.
Yeni Harita Uygulaması ve Sesli Navigasyon
IOS 6 ile Harita uygulaması, artık Google’un değil Apple’ın kendi harita altyapısını
kullanıyor.
Fotoğraf Yayınını Paylaşma
iOS 6 ile ise Fotoğraf Paylaşımını, iCloud hesabı sahibi belli kişilere veya herkese açık (public) yapabiliyoruz. Yani Ayarlar -> iCloud menüsü altındaki Fotoğraf Yayını açık olan iPhone veya iPad kullanıcıları, Fotoğraf Albümlerindeki herhangi bir (veya birkaç) resmi seçip paylaş seçeneğine tıkladıklarında, aşağıdaki gibi karşılarına Fotoğraf Yayını seçeneği çıkıyor.
Yeni Titreşim Seçeneği
iOS 6 ile gelen yeni titreşim seçeneği ile artık cihazımızı yandaki fiziksel tuş ile sessize aldığımızda artık titrememesini sağlayabiliyoruz. Yani artık cihazımız yeni titreşim ayarı sayesinde tamemen sessiz bir moda girebiliyor.iPhone ve iPad için Türkçe Q ve F Klavye
Apple, iOS 6 sürümü ile iPad’e Türkçe Q ve F klavyeyi tekrar eklemiş ve sorunlar giderilmiş.Daha detaylı bilgi için tıklayınız…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönderme